توضیحات
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف؛ تنها امامي كه به شهادت نميرسد.
قسمت سوم
هنگامي كه در ميان محافل مردم، از شهادت حضرت ولي عصر سخن به ميان ميآيد به يكباره روح نا اميدي بر جانهايشان حاكم ميشود و اشتياقشان براي حضور در دولت كريمة اهلبيت كمرنگ ميگردد. با خود میگویند: آيا پس از استقرار حكومت جهاني اهلبيت، باز زمين به خون امام زمان رنگين خواهد شد؟ آيا پس از گذراندن آن همه روزهاي طاقتفرسا براي برپايي عدالتِ عالمگير، باز شاهد چنين جنايت دردآوري خواهيم بود؟
عبارتي كه شيخ علي حائري يزدي در كتاب «الزام الناصب» از قول برخي از علما نقل كرده است؛ ايشان در اين باره مينويسد:
هنگامي كه بعد از هفتاد سال، حكومت حضرت حجت به پايان رسيد مرگ به سراغ او ميآيد زني از قبيله بني تميم به نام سعيده كه همانند مردان مو بر چهره دارد از بالاي بام هاوني سنگي به سوي آن حضرت كه در حال گذشتن از مسير است پرتاب ميكند و او را به شهادت میرساند. پس از آن امام حسين علیه السلام خاكسپاري او را بر عهده ميگيرد.
(الزام الناصب ج2 ص167)
آنچه كه مرحوم شيخ علي حائري نقل كرده ادعايي بی اساس است؛ نه نام عالم خاصي در آن ذكر شده و نه سند معتبری دارد از اين رو اين مطلب بسيار مورد انتقاد صاحبنظران قرار گرفته است.
عالم شهيد سيد محمد صدر در كتاب «تاريخ پس از ظهور» در نقد ادعاي صاحب كتاب الزام الناصب مينويسد:
«اين متن اساساً قابليت اثبات موضوع شهادت حضرت مهدي عجل الله تعالی فرجه الشریف را ندارد؛ زيرا اين روايت از معصومين وارد نشده بلكه از یکي از علما كه ما نميدانيم كيست نقل شده است؛ حتي اگر اين سخن به مضامين بعضي روايات هم اشاره داشته باشد باز در اين صورت روايتي مُرسَل و بدون اعتبار است كه نه سند آن معلوم است و نه امامي كه از او روايت شده.»
(تاریخ مابعدالظهور ص881)
سيد محمد كاظم قزويني هم در اين باره مينويسد:
«كاش اين عالم بزرگوار(شيخ علي حائري يزدي) رواياتي را كه اين مطلب از آنها برداشت شده را نقل ميكرد تا كيفيت رحلت حضرت مهدي بر ما روشن ميگشت و كاش نويسندة اين كتاب نام اين عالم را كه به طور مختصر از او نقل قول كرده ذكر مينمود ... به هر حال اين مطلب به نظر ما سربسته و نارسا و بدون دليل است از اين رو پذيرفتن شهادت حضرت بدين صورت مشكل است هم چنین شهادت ايشان بوسيلة سم نيز در روايت تصريح نشده است، بنابراين چگونگي رحلت آن گرامي را تنها خدا ميداند و بس.»
(امام مهدی ازولادت تا ظهور ص785)
بنابراين عبارت ياد شده در كتاب الزام الناصب قابليت اثبات مطلبي را ندارد و به هيچ عنوان نميتوان به آن اعتماد كرد.
منبع : سایت یاران مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

ارسال نظرات